Innovatie - Daan's Optiek
348051
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348051,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,vertical_menu_outside_paspartu,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

B.I.G. Vision

oogmeting 3.0

Bij een maat- of mantelpak kun je zeggen dat het ‘als een tweede huid’ of ‘als gegoten’ zit. Niets knelt, niets drukt. Alles ziet er perfect uit. Een speciaal voor u gemaakte bril met brillenglazen op maat in het juiste montuur heeft precies hetzelfde effect: uw ogen voelen zich heerlijk op hun gemak.

 

Het draaien aan glaasjes voor de juiste brilsterkte behoort bij Daan’s Optiek tot het verleden. Alle apparatuur is computer gestuurd. Scherp, helder en comfortabel zicht is te bereiken door je ogen te laten meten met de nieuwe digitale apparatuur van Rodenstock en Topcon. Allereerst worden je ogen gemeten met de Revolutionaire DNEye scanner. Een uniek apparaat waarmee wij een uiterst secure screening van de oogsterkte maken.

DNEye Scanner

Uw ogen worden gemeten met de ultramoderne DNEye® Scanner van Rodenstock. Bij deze volautomatische meting worden uiterst nauwkeurig meer dan 7.000 punten gemeten.

 

In tegenstelling tot traditionele meetapparatuur legt de DNEye® Scanner niet alleen de standaardwaarden voor myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid) en astigmatisme (onregelmatige kromming van het hoornvlies) vast maar nog veel meer, zoals de reactie van uw pupillen overdag en ‘s avonds en de bijbehorende veranderingen in uw gezichtsvermogen. Op deze manier kunnen ook individuele afwijkingen vastgesteld worden die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld een verminderde contrastgevoeligheid en slecht zicht in de schemering. Ook berekend de scanner de kanteling van de ooglens bij het wisselen tussen veraf en dichtbij.

Spleetlamponderzoek

Met de spleetlamp kunnen in principe van het voorste deel van het oog onderzocht worden. Door de gecreëerde spleetvormige lichtbundel wordt een optische doorsnede van het voorste oogsegment gemaakt. Hierdoor kunnen alle onderdelen van dit deel van het oog individueel onderzocht worden zoals de oogleden, conjunctiva, cornea, voorste oogkamer, kamerhoek, iris en pupil, lens, het glasvocht en de traanlaag.

 

Het voordeel van een spleetlamponderzoek is dat dit een veel accurater beeld geeft van het oog. Zo kunnen wij dan ook oogdruppels adviseren bijvoorbeeld bij droge ogen. Het is ook de reden dat een spleetlamp een van de belangrijkste instrumenten is tijdens onze contactlensonderzoeken.