Innovatie - Daan's Optiek
348051
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348051,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,vertical_menu_outside_paspartu,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Oogmeting 3.0

Met Biometric Intelligent Glasses ervaart u elk dynamisch aspect van het leven. Uw dag bestaat uit veel verschillende situaties en uw complete zichtsysteem is continu aan het werk om focusafstand, richting en kijkhoeken bij te stellen.

 

Oogbewegingen vinden continu plaats. Het menselijk oog beweegt tot wel 250.000 maal per dag. Dit betekent dat het gezichtsvermogen zich continu in een dynamische toestand bevindt en het oog zich scherpstelt op nabije, middellange en verre afstanden. Daarnaast gebruiken we ons perifere zicht om ons te oriënteren terwijl het oog beweegt.

 

Daarom is het zo belangrijk dat multifocale glazen alle kijkhoeken ondersteunen en niet alleen één scherpstelpunt in het midden. Maar om dat mogelijk te maken, hebben we nauwkeurige gegevens over het individuele oog nodig, want elk oog is anders.

B.I.G. Vision

B.I.G. EXACT® van Rodenstock met DNEye® technologie biedt u een dynamische en natuurlijke kijkervaring die perfect samenwerkt met de hersenen. Met B.I.G. EXACT® kunt u tot wel 40% scherper zien op nabije en middellange afstanden, een verbeterde ondersteuning door de hersenen ervaren dankzij een scherper gezichtsvermogen en een 8,5° breder kijkveld met scherp zicht op nabije afstanden.

 

Bij Daan’s Optiek bepalen we de biometrische gegevens van het hele oog. Dit omvat de lengte en enkele duizenden datapunten in het oog – hierin gaan we veel verder dan de huidige standaard binnen de optiek. Deze gegevens worden direct in het brillenglas geïntegreerd, waardoor een constructieproces ontstaat dat resulteert in ‘s werelds meest nauwkeurige brillenglas. En brildragers profiteren van het scherpste zicht voor elke hoek en elke blik, ongeacht waar ze kijken.

DNEye Scanner

Uw ogen worden gemeten met de ultramoderne DNEye® Scanner van Rodenstock. Bij deze volautomatische meting worden uiterst nauwkeurig meer dan 1.500 punten gemeten.

 

In tegenstelling tot traditionele meetapparatuur legt de DNEye® Scanner niet alleen de standaardwaarden voor myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid) en astigmatisme (onregelmatige kromming van het hoornvlies) vast maar nog veel meer, zoals de reactie van uw pupillen overdag en ‘s avonds en de bijbehorende veranderingen in uw gezichtsvermogen. Op deze manier kunnen ook individuele afwijkingen vastgesteld worden die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld een verminderde contrastgevoeligheid en slecht zicht in de schemering. Ook berekend de scanner de kanteling van de ooglens bij het wisselen tussen veraf en dichtbij.

Impressionist

Bij de productie van brillenglazen op maat speelt de pasvorm van de bril op het gezicht een beslissende rol. Met de ImpressionIST®, het 3D-video centreersysteem van Rodenstock, worden de gegevens verzameld die hiervoor van belang zijn.
U kijkt in de spiegel van de ImpressionIST®. Met de camera’s worden er vanuit twee gezichtshoeken beelden van u gemaakt. Met behulp van deze beelden worden in combinatie met het door u gekozen montuur parameters van uw gezicht nauwkeurig gemeten, zoals de afstand tussen uw pupillen en hun diameter.

Spleetlamponderzoek

Met de spleetlamp kunnen wij het voorste deel van het oog onderzoeken. Door de gecreëerde spleetvormige lichtbundel wordt een optische doorsnede van het voorste oogsegment gemaakt. Hierdoor kunnen alle onderdelen van dit deel van het oog individueel onderzocht worden zoals de oogleden, conjunctiva, cornea, voorste oogkamer, kamerhoek, iris en pupil, lens, het glasvocht en de traanlaag.

 

Het voordeel van een spleetlamponderzoek is dat dit een veel accurater beeld geeft van het oog. Het is ook de reden dat een spleetlamp een van de belangrijkste instrumenten is tijdens onze contactlensonderzoeken.