Saint Laurent - Daan's Optiek
347868
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-347868,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,vertical_menu_outside_paspartu,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
Over dit merk

Yves Saint Laurent werd opgericht in 1961 en is een van de meest prominente modehuizen van de 20e eeuw. Yves Saint Laurent, oorspronkelijk een huis voor Haute Couture, zorgde in 1966 voor een revolutie waar mode en maatschappij samensmelten en op elkaar inwerken met de introductie van hoogwaardige kleding die op grotere schaal werd geproduceerd dan de exclusieve collecties.
Sinds de oprichting heeft Yves Saint Laurent invloed gehad zowel binnen als buiten de mode-industrie. In de loop der jaren verwierf de oprichter, couturier Yves Saint Laurent, een reputatie als een van de belangrijkste ontwerpers en persoonlijkheden van de 20e eeuw.
 
Een van de belangrijkste kenmerken van Saint Laurent is de weigering om zich aan genderregels te houden. Neem bijvoorbeeld Le Smoking, dat in 1966 debuteerde. Het ontwerp, een smoking voor vrouwen, was niet in lijn met de gendernormen van die tijd, want het was nog steeds controversieel voor vrouwen om in het openbaar broeken te dragen. Saint Laurent was ongetwijfeld de eerste die kunst en mode volledig samenvoegd onder de aandacht bracht.

Project Details
Previous
Next