Dita - Daan's Optiek
347860
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-347860,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-1.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,vertical_menu_outside_paspartu,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
Over dit merk

De eerste DITA collecties waren vintage geïnspireerde monturen uit de jaren 50 en 60. De look van DITA bestond toen uit retro-silhouetten met felgekleurde glazen zoals aquamarijn of geel. Edgy en toch elegant, met design invloeden die variëren van Hollywood’s glamoureuze Gouden Eeuw tot aan de gemechaniseerde schoonheid van de Industriële Revolutie.
 
Het kost talloze ambachtslieden, met tientallen jaren ervaring, maanden om één enkel DITA frame te maken. Ontdek waarom de ontwerp- en productienormen van DITA worden beschouwd als de maatstaf waaraan andere luxe brillenmerken worden getoetst.
 
Een perfect voorbeeld van de compromisloze productiefilosofie van Dita is de manier waarop de acetaat monturen produceert. Dita geeft de voorkeur om acetaatmonturen langzaam te laten tuimelen in echte, handgesneden bamboesnippers. Met dit traditionele bamboe polijstproces resulteert in een diepere, rijkere, afwerking van hogere kwaliteit. Voor het maken van één Dita montuur zijn wel 350 afzonderlijke productiestappen nodig, verspreid over 8 maanden. Een perfect voorbeeld van de compromisloze productiefilosofie is de manier waarop de acetaatmonturen gepolijst worden. In ‘s werelds oudste en meest gerespecteerde brilfabrieken worden de monturen geproduceerd.
 
Dita gebruikt geavanceerde computerondersteunde ontwerptechnologie om te helpen bij de hyper technische aspecten van het montuur ontwerp. Dit is dezelfde technologie die gebruikt wordt om ‘s werelds beste polshorloges te ontwerpen.

Project Details
Previous
Next